Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klippan lockar kvinnliga brottare från hela världen. Se mer i videon och hör deltagarna berätta om tävlingen. Foto: Firas Razak/SVT

19 nationer brottas om guldmedaljer i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har över 160 brottare från 19 nationer samlats i Klippan för att tävla i den årliga internationella brottartävlingen Klippan Lady Open.

– Det är fantastiskt att det kommer så många brottare från så många länder till lilla Klippan. Det är vi glada för, säger brottaren Tindra Sjöberg.

Klippan Lady Open är en av världens största tävlingar för kvinnliga brottare. Varje år sedan 1995 har tävlingen lockat tävlande från många olika länder.

– Det är en jätterolig tävling, framför allt när man får möta brottare från många andra länder i en väldigt stor internationell tävling, säger landslagstävlaren Hedda Förare Berg.

Tävlingen sätter Klippan på kartan som en världsplats för kvinnlig brottning.

– Jag är glad att vara med. Jag har lärt mig mycket om den internationella tävlingen och hur man kan göra bättre nästa gång, säger den amerikanska brottare Morgan Lucio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.