• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En kvarts miljard satsas inför stadsmässa i Helsingborg

En kvarts miljard satsas inför stadsmässa i Helsingborg

Publicerad
Helsingborg stad ska genomföra stadsmässan H22 till en total kostnad av 256 miljoner kronor. En aktieutdelning från hamnen ska stå för kostnaden.

Av de totalt 256 miljoner kronorna kommer 118 vara avsedda för själva mässan som ska gå av stapeln sommaren 2022. Resterande 138 miljoner ska investeras i stadens arbete med välfärd och teknikutveckling, projekt som ska visas upp på mässan.

– Merparten av pengarna, 138 miljoner, läggs till nämnderna för att ge dem utvecklingsmöjligheter till nya smarta lösningar, säger Peter Danielsson (M) som är kommunstyrelsens ordförande.

Drottninghög och Oceanhamnen i fokus

– H22 kommer vara en bred mässa kopplad till utveckling av välfärdsteknologi, säger Peter Danielsson (M) som är kommunstyrelsens ordförande.

Det är Drottninghög men även de nyaste stadsdelarna Oceanhamnen och SeaU som kommer vara i fokus under mässan.

– Mässan ska förhoppningsvis öppna upp spännande kontakter med omvärlden för att driva utvecklingen vidare i Helsingborg efter denna satsning, säger Peter Danielsson.

Den 23:e april ska det politiska beslutet om mässan och den ekonomiska satsningen tas. Enligt information till SVT råder det politisk enighet att genomföra planerna.

Hör kommunalrådet i klippet ovan.

Tidigare stadsmässor

Visa

Tidigare stadsmässor som Helsingborgs stad arrangerat är:

H55: med fokus på design och hantverk.

H99: med fokus på byggnationerna vid norra Hamnen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer