26-åringens mamma tog emot beskedet att sonen var frisläppt med stor glädje. Foto: Winne Gravlund

26-åringens mamma: ”Glad att han är på ett säkert ställe”

Den 26-årige man som släppts fri efter gripandet i söndags flyttas nu till ett annat boende någonstans i Sverige. Mannen greps för misstankar om inblandning i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Under tisdagskvällen tog lokalpolisområdeschefen Karim Ottosson kontakt med Migrationsverket. För att skydda 26-åringen har mannen nu flyttats till ett annat boende och kommer alltså inte att återvända till Örkelljunga.

– Mannen har redan körts till sin nya bostad och hans mor kommer att återförenas med honom där, säger Karim Ottosson som inte vill berätta var det nya boendet ligger.

Det var i söndags som 26-åringen greps vid ett tillslag i Örkelljunga, misstänkt för inblandning i terrordådet på Drottninggatan. Men på tisdagen släpptes han och är helt friad från misstankar.

SVT har sökt SÄPO med de vill inte kommentera vare sig grunderna till gripandet eller varför mannen släpptes. Kansliet på åklagarmyndigheten meddelar att åklagaren är bortrest och inte tillgänglig för en kommentar.

Mannens mor tar emot beskedet från SVT att sonen har flyttat. Hon säger att hon trots allt är glad över det..

– Jag längtar obeskrivligt mycket efter honom. Men det är bra för min pojke att han flyttas till ett säkert ställe. Jag känner oro inför att folk kanske försöker ta lagen i egna händer och gör något mot honom, säger hon.

På onsdagseftermiddagen kördes även mamman till den nya bostaden och återförenades med sin son.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer