Foto: Polisens förundersökning

35-åring åtalas efter hot med pilbåge i centrala Helsingborg

Publicerad

Mannen åtalas efter att han den 17 oktober hotat två personer med pilbåge och spikbeklädda pilar i centrala Helsingborg. I samband med att mannen greps skallade han också en av poliserna.

Det var på kvällen den 17 oktober som polisen larmades om en hotfull man med pilbåge i centrala Helsingborg. Bland annat hade mannen på nära håll spänt pilbågen mot två väktare. På pilspetsarna hade han tejpat fast spikar.

Polis skadades vid gripandet

De två väktarna fick fly in på en närliggande restaurang för att skydda sig mot mannen. Polisen griper så småningom mannen som då skriker hot och spottar mot polisen.

När polisen ska spänna fast mannen i patrullbilen lyckas han slita sig loss och hans bakhuvud skallar en av poliserna som börjar blöda från läppen.

– En kort stund senare upptäcker jag att en flisa gått av från en framtand, berättar polisen i förundersökningen till åtalet.

Nekar till delar av misstankarna

Vid gripandet kunde polisen förutom pilar och pilbåge även beslagta en kniv. 35-åringen åtalas nu bland annat för grovt olaga hot, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

I förhör har 35-åringen nekat till olaga hot och våld mot tjänsteman men erkänt att han bar kniv för eget skydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.