Mannen häktades av Helsingborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt Foto: Markus Hjortsman/SVT

Man i 60-årsåldern häktad misstänkt för våldtäkt på sin arbetsplats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har häktats, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Övergreppet ska ha ägt rum på mannens arbetsplats.

Enligt häktningsprotokollet ska våldtäkten ha ägt rum måndagen den 21 januari på den adress där mannen arbetar i Nordvästskåne.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar på Helsingborgs tingsrätt och det finns därför just nu inga vidare fakta kring omständigheterna.

Förnekar brott

60-åringen nekar till brottet men häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Det uttrycktes farhågor för att mannen annars kan undanröja bevis eller på andra sätt försvåra polisutredningen.

Åtal ska vara väckt senast den fjärde februari. Om mannen befinns vara skyldig till anklagelsen riskerar han minst två års fängelse enligt den straffsats som gäller för våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.