Foto: SVT

Helsingborg vill satsa en miljon på avhopparverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Satsningen är ett sätt att försöka öka tryggheten i Helsingborg.

Satsningen på totalt två miljoner kronor är ursprungligen ett förslag för den sittande blågröna majoriteten. I mars förväntas kommunstyrelsen fatta beslut.

– Men jag kan inte säga exakt när pengarna kommer ut i verksamheten, säger Ann-Christine Borgman (MP) som är ordförande i socialnämnden.

Riktar sig mot unga

Satsningen på avhopparverksamheten kommer ske inom ramen för kommunens Krimteam som består av socialsekreterare som jobbar tätt med polisen och riktar sig främst mot unga som hamnat i brottsliga sammanhang.

– Det är svårt att säga exakt vad miljonen räcker till, det är en fråga för verksamheten att ta ställning till, men de kanske kan bemanna upp med en eller två personer till, säger Ann-Christine Borgman.

Pengarna är tagna från kommunstyrelsens budget för oförutsedda händelser berättar Borgman.

Utöver en miljon till avhopparverksamheten satsar staden även en miljon för att hjälpa människor ur missbruk.

– Trycket på stadens missbruksvård ökar och den här förstärkningen blir viktig för att vi även framöver ska kunna ge människor den hjälp de behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.