Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I rummet får besökare sitta på en träbänk, ha fötterna på en stock och titta på en stillsam skogsvideo samtidigt som fågelkvitter spelas upp. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Stressa ner i skogen – fast mitt i stan

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Skogspaus är tänkt att mäta hur stress påverkas av en skogsmiljö. Stressade medborgare ska kunna varva ner genom att koppla av i ett skogsrum – som är placerat på stadsbyggnadsförvaltningens kontor i Helsingborg.

Pilotprojektet är en del av H22 och genom att fylla i en enkät innan och efter besöket får allmänheten möjlighet att berätta hur de påverkas av att sitta i en skogsmiljö.

– Vem som helst som varit i en skog kan känna lugnet av fågelkvitter, en bäck som porlar och sus i trädkronorna. Det har något lugnande över sig, säger Georg Hemann, byggnadsingenjör som provat rummet ett par gånger.

Skogsmiljön är ett kubiskt rum placerat inne på stadsbyggnadsförvaltningens kontor på Järnvägsgatan 22 i Helsingborg. Rummet är draperat i skogsfotografier och inne i rummet spelas ljud och video från Turköpsskogen upp.

I klippet får du se Georg Hermann stressa ner i skogsrummet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer