Här hejar Röglesupportrarna fram hemmalagets vinst – på tjugo minuter

För första gången i Rögles historia spelade laget SM-final på hemmaarenan. Läktarna ekade tomma men på restaurangavdelningen samlades 100 inbitna Angel Island Army-supportrar.

Efter två förlustmatcher på bortaplan behövde Rögle vända och ta en vinnst. Hemmalaget gjorde det första målet bara några minuter – strax efter att samtliga supportrar från Angel Island Army varit tvungna att lämna arenan.

Eftersom matchen började vid åtta på kvällen var samtliga Röglesupportrar på restaurangavdelningen tvugna att gå efter de första 20 minuterna – i enlighet med rådande restriktioner.

– Jag har svårt att finna några ord. Man har längtat och längtat för att bara komma hit i tjugo minuter, säger Eva Silverberg.

”Tror vi gör skillnad”

Även om många var besvikna över att inte få se hela matchen på plats så var de SVT pratat med glada över att ändå få se några minuter av matchen.

– Jag tror vi gör en stor skillnad även om det tyvärr är lite kort tid. Jag tror ändå att de känner att laget har vårt stöd, säger Mikael Glimsjö.

Tillslut placerade Taylor Matson 5-1 i tom kasse och den första vinsten i SM-finalerna för Rögle BK var ett faktum.

Se mer i klippet hur stämningen var på arenan under de första tjugo minuterna på gårdagens finalmatch.