– Jag tror inte att sista ordet är sagt i frågan om Bromma, säger Robin Holmberg (M). Foto: Erik Danielsson/SVT

Ängelholms kommunalråd: ”Dålig tajming – får stora konsekvenser”

Uppdaterad
Publicerad

I dag gav regeringen besked om att de vill lägga ned Bromma flygplats så snart som möjligt. Något som kan få stora konsekvenser för de regionala flygplatserna runt om i landet, inte minst för Ängelholm/Helsingborg airport.

– Det är osedvanligt dåligt tajmat att komma med det här beskedet mitt under brinnande pandemi när branschen är minst sagt hårt ansatt. Att då fatta så avgörande beslut för svensk infrastruktur är dålig politik, säger Robin Holmberg (M), som både är kommunalråd i Ängelholm och ordförande för ägarbolaget till flygplatsen.

Regeringen kommer tillsätta en utredning som ska ta fram en plan för att så snart som möjligt avveckla Bromma flygplats.

– Vi vill avveckla Bromma flygplats och istället säkra nödvändig flygtrafik på Arlanda, inledde Per Bolund (MP).

Ungefär hälften av all trafik från Ängelholms flygplats går till Bromma genom flygbolagen Bra och Air leap. Sas har avgångar till Arlanda.

– På det viset är vi inte lika sårbara som många andra regionala flygplatser som kanske bara har trafik till Bromma. Men det är en stor fördel för oss att ha den sunda konkurrensen och ett stort reseutbud, konstaterar Robin Holmberg.

Gick in som ägare av flygplatsen förra året

Enligt DN räknar Ängelholms flygplats med att gå back 20 miljoner kronor i år.

Det var i juni i fjol som de sju kommunerna: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholm beslutade att de går in som ägare till flygplatsen efter att Peab hotat med nedläggning.

Är det ett beslut du ångrar med tanke på dagens besked som skakar om förutsättningarna ordentligt?

– Nej, och jag tror inte att sista ordet är sagt i frågan om Bromma, säger Robin Holmberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholms flygplats

Mer i ämnet