Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Persson och hans familj har tagit med en egen midsommarstång till Fredriksdals trädgårdar. Foto: Johan Dernelius/SVT

Se hur skåningarna firar midsommar – från Klågerup till Råå

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i länet har traditionella midsommarfiranden ställts in. Men skåningarna hittar ändå sätt att fira dagen. SVT Nyheter har besökt Klågerup, Råå och Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg för att se hur.

På en campingplats i Råå firar man mer eller mindre som vanligt. Här sjungs ”Vi äro musikanter” och familjer dansar kring midsommarstången.

I klippet ovan kan du se hur man firade på olika håll i Skåne.

I Klågerup utanför Svedala är midsommarfirandet å andra sidan helt inställt, men för att ändå ge lite högtidskänsla till invånarna har byalaget ställt upp en midsommarprydd fotoram.

I Klågerup har byalaget ställt upp en midsommarprydd fotoram. Foto: Johan Dernelius/SVT

På Fredriksdals trädgårdar har man ställt in den årliga dansen kring midsommarstången. Magnus Persson kom dragandes på en kärra med en midsommarstång i miniatyr.

– Vi gjorde ett litet hemmabygge. Då det inte var någon gemensam tillställning i år tänkte vi att hur liten den är, är det alltid kul med en midsommarstång, för barnen framförallt, säger han.

Men trots att midsommarstången saknades bjöds besökare på musik och folkdans.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Saknade du musik och dans på ditt midsommarfirande? I klippet kan du se folkdansens vänner uppträda. Foto: Isak Laurell/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer