Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I nordvästra Skåne är bowlingen stark, speciellt på damsidan då landets bästa damklubb har hemmabana i Helsingborg. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Årets bowlare Anna Andersson tävlar för Helsingborgsklubben

Uppdaterad
Publicerad

Årets bowlare 2023 är Anna Andersson som tävlar för klubben Spader Dam som hör hemma i Helsingborg. Med både EM och VM medaljer är hon en av landets allra främsta bowlare.

Anna Andersson har blivit utsedd till årets damspelare av Svenska Bowlingförbundet med motiveringen att hon har nått flera framskjutna placeringar på den internationella scenen under 2023.

– Det är en jättekul utmärkelse, det är väldigt ärofyllt. Det är många bra bowlare i Sverige som är med och kämpar om den utmärkelsen så det känns fantastiskt roligt att just jag fick den i år, säger hon.

Landets starkaste damklubb

Bland annat kom Anna Andersson trea på en Europatour-tävling, men hon har genom åren också plockat både flertalet mästerskapsmedaljer och även en rad SM-guld med sina lagkamrater i Spader Dam.

Det är den starkaste damklubben i landet och utöver Anna Andersson är flera av medlemmarna också landslagsspelare, som Nora Johansson, Cajsa Wegner, Jenny Wegner, Emma Halttunen och Sandra de Neergaard.

I klippet hör du mer om annars framtidsplaner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.