Det rödfärgade kokainet som beslagtogs av tullen i januari. Leveranser, på nästan 200 kilo, från samma avsändare har tidigare skickats till Glumslöv. Tullen misstänker att även det rörde sig om kokain. Foto: Tullens förundersökning

Åtalad för rödfärgade kokainet försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre män, som åtalats för att ha smugglat 300 kilo rödfärgat kokain, försattes på fri fot efter rättegången. Den 38-åriga mannen är misstänkt för försök till synnerligen grovt narkotikabrott.

Mannen hade suttit häktad i nio månader, men släpptes på tisdagen, efter att rättegången avslutades.

– Jag är övertygad om att han frikänns eller får ett lågt straff, säger Ulf Juhlin, mannens advokat.

Malmö

Mannen har hela tiden förnekat brott.

Kokain till ett värde av över 250 miljoner kronor ska ha smugglats till Malmö från Colombia. Innan det nådde slutdestination Glumslöv hann tullen upptäcka den 300 kilo tunga lasten av kokain, och bytte då ut narkotikan mot förpackningar med lättbetong. 38-åringen är misstänkt för att ha packat om den utbytta narkotikan samt haft listor på kemikalier för att skilja kokainet från det röda färgpulvret.

Rättegången inleddes förra veckan, och den frisläppte mannen var åtalad för försök till synnerligen grovt narkotikabrott. Ytterligare två män står åtalade, de misstänks även för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet