Åtalas för grov våldtäkt i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

I september ifjol drogs en kvinna in i en bil, kördes iväg och våldtogs i Landskrona. Nu åtalas en man för grov våldtäkt.

– Han anhölls i sin frånvaro när det blev en DNA-träff sedan greps han ett par dagar senare. Nu har han suttit häktad i två veckor, säger Ingegerd Jigin, kammaråklagare vid södra Skånes åklagarkammare.

Kvinnan, som är i trettioårsåldern, ska ha varit ute med en väninna en kväll i september. När de skiljts åt ramlar kvinna.

– Hon är berusad och faller omkull, säger Ingegerd Jigin.

I samband med fallet stannar en bil med tre män som hjälps åt att bära in henne i bilen. De kör till en annan adress och kvinnan släpas ur bilen och våldtas av en av männen.

De tre hoppar sedan in i bilen och kör därifrån. Kvinnan vaknar till och tar sig vidare till kvinnokliniken, där proverna tas och skickas vidare till NFC.

Greps ett år senare

Ett år senare kommer svaret och en man kunde gripas

– Jag tycker att det ska bedömas som grov våldtäkt alternativt våldtäkt och människorov, säger Ingegerd Jigin.

Mannen och kvinnan känner inte varandra och mannen nekar till brott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.