Foto: Socialdemokraterna i Ängelholm

Även socialdemokraternas partilokaler beskjutna

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndagen sköt någon sönder två rutor i Folkets hus, det ena med ett luftskott det andra med cirka fem. Kvällen efteråt hände det igen.

– Efter kommunfullmäktige igårkväll upptäckte vi att någon igen hade beskjutit våra lokaler. Det är samma typ av skador som upptäckts på stadshuset, säger Lars Nyander (S) som är oppositionsråd i Ängelholm.

Det var mellan klockan 19 och 22.30 under kvällen mot tisdagen som Folkets hus lämnades obemannat och som andra skadegörelsen måste skett.

– På måndagen kändes det mer obehagligt då vi undrade om skadegörelsen hade ett politiskt motiv riktat mot just socialdemokraterna. Efter att stadshuset också blivit utsatt känns det mindre troligt, säger Lars Nyander.

Socialdemokraterna har polisanmält båda händelserna.

I Folkets hus har även några fackförbund sina lokaler.

– Det är klart att sådant här får konsekvenser. Man blir orolig. Vilka som än ligger bakom detta är det allvarligt, säger Lars Nyander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.