Surfen i Mölle anses vara av riksintresse enligt länsstyrelsen, men den splittrar byborna. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Mölleborna är splittrade i den infekterade bryggfrågan

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring en eventuell badbrygga strax utanför Mölle hamn har tagit många varv. Kommunen och Länsstyrelsen i Skåne har olika syn på saken, samtidigt som mölleborna är delade i frågan – ska surfarna få tycka till om bryggbygget?

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om badbryggan i Mölle, där nu kommunen, trots länsstyrelsens avrådan, planerar för en byggstart i mitten av april. När SVT ger sig ut och träffar folk i Mölle visar det sig att frågan splittrar även byborna.

– Jag tycker om surfarna, de är ett väldigt trevligt inslag så jag har sett väldigt positivt på surfarna. Men nu bär de sig illa åt. De lägger sig i byns utveckling utan att ha den minsta hemortsrätt i Mölle, säger Jonas Norrthon.

I videon hör du fler möllebor berätta vad de tycker om den tilltänkta badbryggan och surfingen i byn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.