Bild på stranden i Hemmeslöv från missnöjd boende – och genrebild på häst. Foto: Privat/Julian Stratenschulte

Boende rasar mot bajsande hästar: ”Försämrar livskvalitén”

Uppdaterad
Publicerad

Ett förslag som gäller utökad strandridning i Hemmeslöv utanför Båstad har rört upp känslorna hos boende i området.

Sedan tidigare är det tillåtet att rida på stranden under dygnets alla timmar under delar av hösten och våren.

Det nya förslaget, som senast under onsdagen togs upp i Båstads kommunstyrelse, gäller utökad ridning på stranden. Blir förslaget verklighet skulle ridning även vara okej på norra delen av stranden i Hemmeslöv under sommartid.

Något som gjort boende i området missnöjda – bland annat menar en boende att livskvalitén skulle försämras i och med en utökad ridning.

-  Det får konsekvenser som upptrampad strand och stora mängder hästspillning. Det är även vanligt att ridning sker i sanddynerna vilket orsakar skador på dessa, skriver en av de boende.

”Folk är både glada och missnöjda”

Marie Eriksson, gatu- och parkchef, ligger bakom förslaget om utökad strandridning – hon menar att frågan delar folket.

– När förslaget blev publikt så hörde många av sig och var glada, men på senare tid har många ringt och varit missnöjda.

– Förslaget är nu på återremiss och kommer tas upp igen i kommunstyrelsen, med vissa ändringar, fortsätter Marie Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.