Tre till sjukhus efter arbetsplatsolycka på Hello Fresh i Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador efter en arbetsplatsolycka på Hello Fresh i Bjuv. De ska ha andats in vätgas som bildats av ett batteri som börjat koka.

På onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Hello Freshs lokal i Bjuv.

– Det var ett batteri som börjat koka i en städmaskin och gav ifrån sig vätgas. Några medarbetare mådde illa av det och ringde 112, säger Jimmy Olsson, räddningstjänsten Nordvästra Skåne.

När räddningstjänsten kom till platsen hade städmaskinen tagits ut ur lokalen och det uppmättes inga halter av gas där inne.

– Väldigt nära batteriet gav det ett litet utslag, säger Jimmy Olsson.

Tre till sjukhus

Två män och en kvinna fick föras till sjukhus och med lindriga skador, enligt Region Skåne.

Hur vanligt är detta?

– Det händer. Batterier är som de är och när de är på laddning kan sånt här hända, säger Jimmy Modin.

Fie Pedersen, Head of Brand på Hello Fresh, skriver i ett mail att:

”Våra anställdas hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och vi vidtog omedelbara åtgärder, däribland att evekuera platsen.”

Vidare skriver hon att företaget nu genomför en fullständig utredning av händelsen för att säkerställa att det inte ska hända igen.

Vätgas

Vid laddning av batterier kan vätgas bildas. Vätgas är en brandfarlig gas som lätt kan antändas i blandning med luft och orsaka explosion. Det är därför viktigt att en laddningsstation för batterier eller annan batterianläggning utformas med god ventilation för att vädra bort den vätgas som bildas.

Källa: MSB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.