Foto: Karin HanssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bil voltade på E4 – barn vårdas med livshotande skador

Publicerad

En kvinna och två barn vårdas på sjukhus efter en allvarlig trafikolycka på E4:an utanför Helsingborg på onsdagseftermiddagen.

Vid 14-tiden på onsdagen kom ett larm om en bilbrand på E4 i höjd med trafikplats Väla i Helsingborg. Strax därefter kom ett nytt larm om en trafikolycka, där en personbil ska ha kört in i en lastbil på samma plats men i motsatt körriktning. I den bilen färdades den kvinna och de två barn som nu vårdas på sjukhus.

Ett barn livshotande skadat

Ambulans, polis och brandkår skickades till platsen.

– En vuxen kvinna och två barn har förts till sjukhus, säger Maya Forstenius, polisens presstalesperson.

Enligt Region Skånes pressjour vårdas kvinnan för allvarliga skador. Det ena av de två barnen, som är i skolåldern, vårdas för livshotande skador. Det andra barnet har skadats lindrigt.

Bilar i kön körde mot färdriktningen

Trafiken på platsen var avstängd i flera timmar efter olyckan. Långa köer uppstod och det blev i början kaotiskt i trafiken kring olycksplatsen.

– Folk vänder med bilarna och kör mot färdriktningen, säger en person som befann sig i bilkön i riktning mot Helsingborg.

Vid 17-tiden öppnades vägen åter för trafik i bägge riktningar. Ingen person skadades i samband med den brinnande bilen. Polisen utreder nu vad som ligger bakom den allvarliga kollisionsolyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer