Lokalpolischef Karim Ottosson ser allvarligt på händelsen, bild på porten är från en liknande händelse 2018 i Båstad Foto: Polisen/SVT

Bilist körde flera gånger in i Båstad polisstation

Uppdaterad
Publicerad

En bilist har medvetet kört på garageporten på Båstad polisstation upprepade gånger. Därefter har personen lämnat platsen och söktes under natten med patruller och helikopter. På lördagen fortsätter utredningen och en person har tagits in för förhör.

Det var vid midnatt natten till lördag som poliser inne på Båstad polisstation hörde två till tre hårda stöttar mot deras garageport. Utöver att det blev skador på porten så skadas även en polisbil i garaget.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt sabotage mot blåljusverksamhet.

– En patrull befinner sig i garaget och hör detta när det sker. Någon har alltså medvetet kört på porten och sedan lämnat, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

En person har tagits in till förhör och polisen ska gå igenom övervakningskameror.

”Ser mycket allvarligt på detta”

Detta är inte första gången någon kör i i polisstationen i Båstad. En liknande händelse inträffade i november 2018.

–  Jag ser mycket allvarligt på detta och sedan nyår har vi en betydligt strängare lagstiftning då det här faller under sabotage mot blåljusverksamheten vilket är ett brott som kan ge ett betydande fängelsestraff, säger lokalpolischef Karim Ottosson på lokalpolisområdet LPO Ängelholm, på polisens facebook.

– Jag är lättad att ingen av min personal skadades fysiskt och att vi nu fokuserar hårt på att få fram misstänkt eller misstänkta.

Polispersonal kommer vara stationerade på platsen under helgen. Man skriver vidare att ”angrepp på polisen kommer INTE att accepteras”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer