Foto: Arkiv

Billigare parkering för att gynna julhandeln i city

Uppdaterad
Publicerad

Flera parkeringsplatser har dragits in i centrala Helsingborg i och med bygget på Ångfärjetomten. Nu sänks kostnaden för parkeringen på Knutpunkten för att gynna julhandeln i city.

– Det känns jättebra att kunna erbjuda våra verksamheter och kunder en liten förtida julklapp, säger Hanna Candell som är vd för Helsingborg citysamverkan.

Hon berättar att handlarna vittnar om att kunderna ofta är stressade för att de inte hittat parkering, och att det är som värst kring lunch.

– Då kan det vara i stort sett fullt både i parkeringshuset vid Sundstorget och på Stortorget om man har otur, konstaterar Hanna Candell.

Prissänkningen gäller lunchtid på utomhusparkeringen på Knutpunktens tak med ungefär trehundra platser.

Även rabatt på Helsingborgs busstrafik till jul

Skånetrafiken går samtidigt ut och marknadsför att priset på till exempel bussresor till city och som betalas i appen sker till ett rabatterat pris om man åker tillsammans.

– Det är mycket positivt för city, för de kommande veckorna planerar vi en rad arrangemang, till exempel vinterljusvandring, julskyltning, julklappshelg då körer kommer sjunga på gatorna och julklappsmorgon med luciatåg, berättar Hanna Candell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.