Bob hund möter bandet Bob katt i musikalen som har premiär i oktober 2021 Foto: Erik Danielsson

Bob hund gör musikal med Helsingborgs stadsteater

Publicerad

Bob hund bjuder in till musikal tillsammans med Helsingborgs stadsteater. Sångaren Thomas Öberg säger att det är dags att bandet lär sig något nytt – att Bob hund hamnat på Helsingborgs stadsteater efter 30 års kulturorientering.

Projektet började som en idé från Hanna Nygren som skrivit manus till musikalen. Tanken var först att det skulle bli en musikal med låtar av Bob hund. Men efter en dialog med bandet utvecklades det istället till ett samarbete.

– Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle bli det här projektet som det är nu. Idén var väldigt mycket mindre från början men nu har det växt till en riktigt överambitiös smällkaramell, säger Hanna Nygren.

Bob hund möter Bob katt

Musikalen utspelar sig i en alternativ verklighet där Bob hund rör sig runt berättelsen som spöken. Bob hund träffar då ett annat band som heter Bob katt som håller på att splittras. Då tar Bob hund på sig uppgiften att hjälpa det andra bandet att få ihop vänskapen, konsten, karriären och framgången.

– För mig handlar den här pjäsen mycket om otrygghet, drömmar, konst och vilka världen i livet som spelar roll. Detta har bara förstärkts nu när pjäsen fått skjutas upp i och med corona, säger Hanna Nygren.

Musikalen har premiär på Storan i oktober 2021. För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs stadsteater.

Samarbetet inleds på lördag med en digitalt livesänd konsert från Helsingborgs stadsteater med Helsingborgs Symfoniorkester och Bob hund.

I videon hör du Thomas Öbergs tankar kring att komma hem till Helsingborg och göra musikal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.