Målskyttarna Edafe Egbedi och Karim Sadat firar seriesegern och platsen i Superettan. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

BoIS säkrade segern – tillbaka i Superettan 2018

Uppdaterad
Publicerad

Landskrona BoIS är till slut klart för Superettan 2018. Laget fick en riktig drömstart i den avgörande matchen hemma mot FK Karlskrona och vann med 2-0.

Det var bara poäng som räknas i lördagens avgörande kvalmatch på Landskrona IP. Vid seger eller oavgjort för BoIS skulle platsen i Superettan säkrad och seriesegern klar.

Det blev en ganska säker 2-0-seger och Landskrona BoIS är klara för Superettan 2018. Samtidigt fick serietvåan Mjällby bara 2-2 borta mot Ljungskile och får sikta in sig på kvalet.

– Det här känns helt fantastiskt, helt otroligt, det går inte att beskriva. Detta är fotboll, det är livet, kärlek och glädje, hela stan gläds åt det här, säger tränaren Agim Sopi några minuter efter slutsignalen.

”Blev lite nervöst”

Efter att ha blivit avstängd i den senaste matchen mot Oddevold fick han följa hela den helt avgörande matchen från läktaren på Landskrona IP tillsammans med klubbledningen.

Hur var det att se matchen från läktaren idag?

Det var det värsta, jag unnar inte någon det, inte ens till min värsta fiende. Men killarna gjorde det jättebra idag och har gjort det bra hela tiden, även om det blev lite nervöst.

Agim Sopi följde den avgörande matchen från läktaren. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Vad är det som gör att laget går hela vägen i år?

– Vi har varit stabila hela tiden, utom de senaste matcherna. Killarna har trott på det, vi har spelat fin fotboll hela tiden och visat att vi är det bästa laget, inte minst i cupen mot Elfsborg, Kalmar och Malmö FF.

Fick en drömstart

BoIS fick en drömstart i kvalmatchen hemma mot Karlskrona då Karim Sadat gav laget ledningen redan i den första matchminuten. I matchens 32:a minut utökade sedan Edafe Egbedi BoIS ledning till 2-0.

– När det första målet kom efter 30 sekunder kändes det rätt säkert. Jag har aldrig tvivlat på det här laget, säger Agim Sopi. 

I slutminuterna reste sig publiken på Landskrona IP upp och hyllade spelarna.

Vad betyder det att Landskrona BoIS spelar i Superettan nästa år?

– Ja.. 4500 i publiken i division 1! Det här betyder så mycket för klubben, för staden, för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.