En byggnad med byggvaror brinner i skånska Kågeröd i Svalövs kommun. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig brand i byggvaruhus i Kågeröd

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit sedan klocka fyra på torsdagsmorgonen i en byggvaruhandel i Svalövs kommun. Branden startade i kontorsbyggnaden.

– Det har varit ett 30-tal personer som har arbetat med att släcka branden som vi nu har under kontroll, säger Christer Haraldson, inre befäl hos Räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Branden startade vid fyratiden på morgonen i en byggvaruhandel i Kågeröd. Det fanns gasflaskor i lokalerna som försvårade släckningsarbetet.

– Ingen person har kommit till skada och vi har lyckats begränsa branden så den inte spred sig till lagret, säger Christer Haraldson.

Stor räddningsstyrka på plats

Polisen spärrade av ett stort område vid brandplatsen på grund av spridningsrisken och väg 109 från Böketofta till Kågeröd var under flera timmar avstängd i båda riktningarna på grund av branden. Vid åttatiden var branden under kontroll och vid 9.30 kunde väg 109 åter öppnas.

Räddningstjänsten skickade hela nio enheter till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.