En brand bröt ut på vinden i ett bostadshus i Åstorp under onsdagen. Huset fick evakueras och det fanns viss spridningsrisk innan räddningstjänsten fick branden under kontroll. Foto: Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SE

Boende evakuerades vid lägenhetsbrand i Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

En brand har brutit ut på vindsvåningen av ett lägenhetshus i Åstorp under onsdagseftermiddagen. Flera enheter från räddningstjänsten är på plats för att försöka släcka branden.

Larm om branden kom in till SOS strax efter klockan 16 på onsdagen. Det rör sig om en brand i ett flerfamiljshus i centrala Åstorp.

– Det är en konstaterad brand högst upp i hyreshuset. Där är inredda lägenheter på vindsvåningen och branden har spridit sig ut på vinden, säger Roger Ekström, brandingenjör på räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Räddningstjänst från Åstorp, Klippan, Höganäs och Berga är på platsen med släckenheter och höjdenheter för att få kontroll över branden. Polis arbetar med att evakuera boende i huset.

Boende evakueras

– Vi håller på just nu med evakuering av hyreshuset. Det kan bli aktuellt att evakuera fler anslutande byggnader, beroende på hur räddningstjänsten bedömer spridningsrisken. Vi har upprättat en ansamlingsplats för de boende bakom brandstationen, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Ingen förd till sjukhus

Vid 18.30 ska räddningstjänsten ha kontroll över branden och några enheter har lämnat insatsen.

– Det ska inte längre finnas någon spridningsrisk enligt personalen ute på plats, säger Kenneth Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Ingen person ska ha förts till sjukhus efter branden, enligt räddningstjänsten. Polisen har spärrat av vinden på byggnaden i väntan på teknisk undersökning. En anmälan om mordbrand har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer