Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax efter elvatiden lämnade polisen platsen. Räddningstjänsten stannade kvar för att bevaka läget. Foto: Linda Ekström

Brand i spannmålsanläggning utanför Tågarp

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen startade en rökutveckling på en ladugård strax söder om Tågarp i Svalövs kommun.

– Det gäller någon form av tork i en spannmålsanläggning, säger Katarina Rusin på polisens ledningscentral.

Det var strax efter klockan 10 som larmet kom till SOS Alarm om en ladugårdsbrand strax söder om Tågarp i Svalövs kommun.

– Räddningstjänsten har flera enheter på plats, men ingen ambulans är skickad, säger Therese Stålnacke, teamledare på SOS Alarm.

Inga personer eller djur ska ha kommit till skada.

– Vi är på plats och biträder räddningstjänsten i deras arbete. Det ska vara någon spannmålstork som brinner, säger Katarina Rusin.

Strax efter elvatiden lämnade polisen platsen, men räddningstjänsten inväntade då ytterligare insatser. Vid 12:30 anlände sugbil för att tömma anläggningen på spannmål.

– Det är ett mödosamt arbete och just nu är prognosen oklar för hur lång tid det kommer att ta, berättar Håkan Månsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten Landskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.