Foto: TT

Två döms för misshandel på skola

Publicerad

Två män i 18-årsåldern sparkade, slog och brände en jämnårig man vid en skola i Åstorp i maj förra året. Nu döms de båda gärningsmännen.

Männen som är i 18-årsåldern lockade det då 17-årige offret till en skola i Åstorp. Sedan väntade de tills 17-åringen dök upp och hoppade på honom.

Brände hans hand med cigarett

Enligt tingsrättens dom så har männen tillsammans och i samförstånd både slagit och sparkat 17-åringen på kroppen och i ansiktet.

De har även bränt hans hand med en glödande cigarett.

Bakgrunden till konflikten var att det hade uppstått rykten att 17-åringen var tillsammans med den ena gärningsmannens syster.

Gärningsmännen hotade även offret om att de skulle döda honom.

Döms av tingsrätten

Den ena mannen döms för misshandel och olaga hot av Helsingborgs tingsrätt. Eftersom han inte hade hunnit fylla 18 år vid gärningstillfället så döms han till ungdomstjänst på 35 timmar.

Den andra gärningsmannen hade hunnit fylla 18 och döms för medhjälp till misshandel. Tingsrätten bedömer att han var mer passiv vid misshandeln och döms till villkorlig dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer