Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är inte alltid en god affär att hoppa på butikernas specialerbjudanden. ”I bland sparar man löjligt lite på det”, säger Marita Sturesson, budget-och skuldrådgivare i Klippan. Starta klippet och ta del av hennes tips som hjälper dig att spara pengar på matinköp. Foto: SVT

Budgetrådgivaren i Klippan: Många har inte koll på matkostnaderna

Publicerad

Maten är en av kostnaderna som många tror att de har koll på – men inte allt för sällan visar det sig vara fel. Det berättar Marita Sturesson, budget- och skuldrådgivare i Klippan och Örkelljunga, som under årets två första månader fick en fördubbling av samtal.

Ökade priser på bland annat bostad, drivmedel och mat har ökat trycket på kommunernas budget- och skuldrådgivare. Kostnader kopplade till boende, som hyra och räntor, är svåra att påverka. Men matkostnaderna är en utgift som flera av dem som ringer faktiskt kan sänka.

Marita Sturesson poängterar dock att det gäller inte alla. För dem som hade det tufft redan innan inflationen är situationen nu mycket svår.

I klippet ger hon sina bästa tips för att sänka sina matkostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.