En trafikolycka mellan en buss och personbil inträffade i Helsingborg under måndagseftermiddagen. Foto: SVT

Buss och personbil i krock i Helsingborg – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en personbil är inblandade i en olycka i centrala Helsingborg. Enligt räddningstjänsten är två personer skadade i olyckan.

– De har kört ihop på något sätt, men hur vet jag inte, säger Kenneth Eriksson vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut till en olycka i korsningen Trädgårdsgatan och Södergatan i Helsingborg, där en buss och en personbil kolliderat.

– Buss och personbil i krock i Helsingborg, det är allt jag vet än så länge, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Två skadade

Enligt räddningstjänsten ska två personer vara skadade efter olyckan. Skadeläget är oklart, men räddningstjänsten säger att taket på personbilen behövts klippas upp.

– Det ska snarare handla om eventuella nackskador än att någon sitter fastklämd enligt den information som jag fått, säger Kenneth Eriksson.

Larmet om olyckan kom vid 16-tiden och enligt räddningstjänsten kommer personbilen att behöva bärgas. Det är ännu oklart exakt hur olyckan gått till eller vad som orsakat den. Enligt SOS Alarm är två personer förda till Helsingborgs lasarett med ambulans.

Enligt Region Skåne är båda personerna lindrigt skadade.

Strax innan klockan 17 meddelar SVT:s reporter på platsen att bussen blivit bortforslad och att trafiken börjat släppas på efter att den spärrats av i samband med räddningstjänstens arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.