Öppningsdatumet har flyttats flera gånger tidigare. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Öppning av badhuset på Söder skjuts upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Öppningen av simhallen på Södergatan i Helsingborg har skjutits upp. Anledningen är försenade kakelplattor på grund av corona men också läckande rör.

Renoveringen av Simhallsbadet på söder i Helsingborg som drivs av kommunen, har pågått i snart ett år. Öppningsdatumet har flyttats fram flera gånger och nu blir det ytterligare en väntan.

– Vi väntar på kakelplattor som levereras från en plats i Europa och den informationen vi har fått från fastighetsförvaltaren, Helsingborgs Stad, är att den leveransen är försenad på grund av corona, säger platschefen Hanna Ifvarsson.

Leverans med kakelplattor till lilla bassängen är försenade till följd av corona-krisen. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

I den första leveransen av kakelplattor var det många plattor som var sönder vilket gjorde att de lade en ny beställning.

– Den beställningen lade vi för flera veckor sedan och det är plattor som ska till den lilla bassängen, därför har vi inte kunna fylla upp den. Men enligt Helsingborgs Stad är plattorna på väg till oss och är här kanske i början på nästa vecka, säger hon.

Missnöjda besökare

Men den stora bassängen har också haft problem fast med rör- och reningssystem.

– När vi har dragit igång systemet så har vi märkt att det läcker i några rör och det vi har hållit på med nu är att få bukt med det, säger hon.

Hur har era besökare reagerat?

– De är väldigt missnöjda med att det inte funnits simhallsbad att komma till, säger Hanna Ifvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.