Dansarrangörerna Bengt-Åke Johnsson och Joakim Olsson Agerskov visar upp de tomma lokalerna, som annars brukar vara packade med folk. Foto: Erik Danielsson

Dansarrangören: ”Dansen är död”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens förslag på nya riktlinjer med 500 sittande i publik är tänkta att underlätta för kulturverksamheter. Men dansarrangörerna ser det som en klen tröst. De efterlyser istället ett riktat stödpaket för att danskulturen inte ska dö ut helt.

Igår kom nya förslag på nya riktlinjer för arrangemang som nu får ha 500 sittande gäster. Men de dansarrangörer SVT Helsingborg pratat med tycker inte det skulle göra någon direkt nytta för danskulturen och dansbanor.

– Vi har inte möjlighet att nå vår normalpublik med de restriktionerna baserat på att vår kärnverksamhet är död. Dansen är död för tillfället. Tills vi kommer tillbaka till vår kärnverksamhet måste vi istället få ett riktat stöd från regeringshåll, säger Joakim Olsson Agerskov som driver Grevieparken utanför Båstad.

I videon ovan ser du de tomma lokalerna och hör hur coronapandemin har drabbat dansverksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.