Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Savanna McLaughlin, Zackarias Liljeroth och Engla Andersson berätta mer om saknaden efter sin vän i klippet. Foto: Josefine Krischausky/SVT

De är barndomsvänner till mördade 16-åringen: ”Vi kan dela sorgen med varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Zackarias, Savanna och Engla är vänner sedan barndomen med den 16-åring som mördades i Örkelljunga. De är glada att de har varandra att dela sorgen och chocken med.

De tre ungdomarna sitter tätt intill varandra i soffan när de berättar hur deras värld vändes upp och ner. Förra söndagen kom chockbeskedet: Deras vän sedan barndomen mördades under natten vid en viadukt i Örkelljunga.

– Det var som en mardröm, det kändes inte verkligt. Man tänker inte att det är något som kommer hända ens närmaste kompis, säger Engla Andersson.

16-åring död i Örkelljunga

Det är fortfarande inte lätt för dem att ta in vad som har hänt. Men de är glada över att ha varandra.

– Det är fint att så många har samlats för hans skull, och att alla tar hand om varandra, säger Zackarias Liljeroth.

Samlar in pengar till begravningen

Savanna kände att hon ville göra något extra för att hedra sin vän. Efter klartecken från den mördade pojkens familj och med stöd av sin egen familj, startade hon en insamling för att kunna hjälpa till att göra begravningen till något extra.

När SVT Nyheter Helsingborg hälsade på i Örkelljunga hade 15 000 kronor kommit in till insamlingen.

– Jag trodde inte att det skulle bli så stort, men jag är glad att det blev det. Om det blir pengar över efter begravningen vill jag att det ska gå till att stötta familjen, säger Savanna McLaughlin.

På lördag genomför Zackarias, Savanna, Engla och andra Örkelljungabor dessutom en minnesstund. Först, klockan 16.30, körs en karavan genom Örkelljunga och sedan samlas alla vid viadukten där mordet ägde rum.

I videon ovan får du träffa de tre ungdomarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring död i Örkelljunga

Mer i ämnet