Bröderna Aziz och Agron Metaj såg en kvinna hänga utanför en balkong. De sprang in i lägenheten och drog upp henne – hör dem berätta om händelsen i klippet ovan. Foto: Stina Sandström/SVT

De räddade kvinna från balkongfall – hör bröderna berätta om händelsen

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Agron och Aziz Metaj såg att en kvinna hängde ut från en balkong i centrala Landskrona. De reagerade snabbt, tog sig in i lägenheten och räddade kvinnan – hör dem berätta mer i klippet ovan.

På söndagskvällen var Agron och Aziz Metaj ute och körde bil i Landskrona och plötsligt såg de en kvinna som hängde utför en balkong. De vände bilen, lyckades ta sig in i porten och sedan in i lägenheten som var öppen.

– Vi sprang in och såg en man hålla kvinnan kvar i händerna. De höll bara varandra i fingrarna och det handlade om sekunder. Någon sekund till hade hon säkert dött, säger Aziz Metaj.

De tog tag i kvinnan och drog upp henne. Strax därefter kom polisen till platsen. Att två vittnen sprang upp i lägenheten och drog upp kvinnan bekräftas även av åklagaren Kristoffer Nordström.

Hör bröderna berätta om händelsen i klippet ovan.

Utredning har lagts ner

Strax efter att bröderna fått upp kvinnan från balkongen kom polisen till platsen. Två män i 20- och 30-årsåldern greps på platsen och anhölls senare på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Efter förhör med både männen och kvinnan beslutade åklagaren på måndagen att släppa männen och att lägga ner utredningen. Detta då det inte går att bevisa att brott har begåtts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.