Tuva Forsgren och Fatima Essaidi är några av de som känner oro kring coronaviruset. Foto: SVT

Oro för coronaviruset efter sportlovet

Publicerad

Efter sportlovet är det många elever som kommer tillbaka från utlandssemestrar. På Procivitas gymnasiet i Helsingborg är det flera som är oroliga för coronaviruset.

Sportlovet är slut och eleverna är tillbaka i skolan igen. På Procivitas gymnasium i Helsingborg är det flera elever som berättar att de nyligen kommit hem från utlandssemestrar.

– Jag är lite rädd. Det är flera i klassen som har varit iväg, bland annat i norra Italien. Jag har tvättat händerna så pass mycket att jag har fått utslag, berättar Fatima Essaidi.

Funderar på att stanna hemma

Tuva Forsgren som ska åka på träningsläger till Cypern, menar att coronaviruset får henne att överväga att stanna hemma.

– Nu har jag börjat fundera på om jag borde låta bli, säger hon.

Men det är långt i från alla elever på gymnasieskolan som oroar sig för viruset.

Axel Alqvist, som har varit på skidsemester i Frankrike, känner sig lugn. Han berättar att han håller sig uppdaterad genom att följa nyheterna och UD:s rekomendationer.

– Jag litar på att myndigheterna vet vad de gör, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.