– Det här är kul, jag har både hoppat och klättrat, säger Ebba-Fia Håkansson som leker i en av vattenlandets attraktioner. Foto: Tomas Malmberg

”Det här är en häftig upplevelse för barn”

Uppdaterad
Publicerad

På Olympiafältet har ett vattenland rests. Med pengar från Socialstyrelsen är Helsingborgs stad beställare av evenemanget som bjuder på fritt inträde.

– Vi gör det här för alla som inte vill eller kan lämna staden. Det här är en häftig upplevelse för barn. I och med torkan har vi använt oss av havsvatten i år, säger Emma Persson projektassistent från skol- och fritidsförvaltningen.

Det är fri entré till det temporära vattenlandet, som finns på plats under lördagen. Helsingborgs stad arrangerar det för tredje året i rad. Foto: Tomas Malmberg

Det här är tredje upplagan av evenemanget och för andra året arrangeras det på Olympiafältet. Det är öppet mellan klockan 10 och 20 under lördagen och det är alltså gratis att gå in och ta del av attraktionerna.

– I år gör vi det helt med hjälp av pengar från Socialstyrelsen. Totalt har vi fått 4,2 miljoner kronor som ska användas till sommarlovsaktiviteter, säger Emma Persson.

Emma Persson är projektassistent på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad. Foto: Tomas Malmberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.