Polis på plats efter nattens skottlossning i centrala Bjuv. Strax före skottlossningen inträffade även en detonation på Storgatan i Billesholm. Polisen utreder nu om det finns något samband mellan händelserna. Foto: Jens Christian

Skottlossning mot bostad i centrala Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 01 natten till lördag larmades polisen om en detonation i Billesholm i Bjuvs kommun. Kort därefter inträffade en skottlossning mot en bostad i centrala Bjuv.

När polis kom på plats kunde de konstatera att en skottlossning hade ägt rum mot en bostad på Hantverkaregatan i Bjuv. Platsen spärrades av.

Det finns inga uppgifter om personskador.

– Vi är färdiga med det operativa arbetet på platsen. Nu återstår det för oss att sammanställa resultaten från alla undersökningar samt gå igenom vittnesförhör, säger polisens presstalesperson Kim Hild till SVT Nyheter Helsingborg strax före klockan 9 på lördagsmorgonen.

Händelsen rubriceras som försök till mord då flera personer befann sig i bostaden när skott avlossades mot den.

Detonation i Billesholm

– Vi måste även utreda om det finns något samband med en detonation som ägde rum i Billesholm strax före skottlossningen i Bjuv, säger Kim Hild.

Det var strax efter midnatt, vid 00.50 natten till lördagen, som polisen fick samtal från flera personer som hört en kraftig smäll i Billesholm.

Detonationen inträffade vid en affärsverksamhet på Storgatan. Flera personer befann sig i lägenheten ovanför lokalen. Polisens nationella bombskydd skickades till platsen och möttes av utblåsta fönsterrutor och skador på en balkong.

Vaknade av explosionen

Sead Tahiri bor hundra meter ifrån platsen och vaknade av den kraftiga explosionen.

– Jag hade precis somnat när jag och min familj vakande av explosionen. Den var kraftig. När jag kom ut på gatan såg jag att fönster krossats på det andra huset och delar av balkongen fått skador. Vi var chockade när det hände men mår bra nu, säger Sead Tahiri.

Det är fortfarande oklart hur detonationen gått till och vad som orsakat den. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med detonationen.En anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

På söndagsmorgonen fanns ännu ingen gripen eller misstänkt i något av ärendena.

Flera personer befann sig i lägenheten ovanför lokalen i centrala Billesholm där en kraftig detonation inträffade natten till lördagen. Foto: Fotograf Jens Christian

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.