Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var obehagligt och kvällen fick avbrytas”. Susanne Bakken, och flera ungdomar, blev beskjutna av fyrverkerier under måndagen. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: Fanny Berg

Drack varm choklad på skolgård i Bjuv – blev beskjutna med fyrverkerier

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen blev nattvandrarna och runt 20 stycken ungdomar beskjutna av fyrverkerier på Ekeby skola i Bjuvs kommun.

– Det var ett eldhav av raketer ovanför oss, säger Susanne Bakken, nattvandrare.

Under de senaste dagarna har flera samtal om fyrverkerier på Ekeby skola i Bjuvs kommun kommit in till polisen. I söndags kom polisen till skolan och senast i går blev två pojkar beskjutna på parkeringen. Men det var under måndagskvällen som Susanne Bakken och hennes gäng blev drabbade.

– Vi hängde med ungdomarna, drack varm choklad och hade gjort upp en eld. Men vi fick avbryta. Det sköts ovanför våra huvuden – det var obehagligt.

”Inget konsekvenstänk”

Enligt Susanne Bakken är det ett återkommande problem varje år på skolan.

– Så länge det finns tillgång till fyrverkerier kommer detta att fortsätta. Det finns inget konsekvenstänk bland dem som ägnar sig åt sånt här.

Hör mer om händelsen i klippet av ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.