Det var natten till söndag som två män besköts i en bil i stadsdelen Fredriksdal. Männen avled senare på sjukhuset. Foto: Johan Nilsson/TT

Dubbelmordet på Fredriksdal: vittnen såg moped lämna brottsplatsen

Publicerad

Det har gått en månad sedan två män sköts ihjäl i sin bil som stod parkerad på Fredriksdal. Men vittnen har kunnat berätta om det eventuella flyktfordonet.

Det handlar om en moped eller eventuellt en MC som lämnat brottsplatsen alldeles i anslutning till dubbelmordet.

– Den är högintressant för oss. Det har gjorts flera iakttagelser om den här MC:n eller mopeden, som en eller två personer åkte på.  Den ska ha körts från brottsplatsen på cykelvägar invid kolonistugeområdet bort mot vattentornet och vidare ut mot Linbastagatan, berättar Kent Persson som är förundersökningsledare.

Polisens teori är att det här kan vara flyktfordonet och söker fler vittnen som kan ha sett något.

Under de fyra veckor som gått sedan dubbelmordet på de båda männen, som kommer från Landskrona, har polisen jobbat med att kartlägga offren.

– Vi hoppas att det ska ge oss svar om motivet. Vi försöker ta reda på vilka de umgåtts med och om de skaffat sig ovänner, säger Kent Persson som säger att polisen har en hyfsad bild av vad som ligger bakom morden och varför de befann sig i bilen på Fredriksdal.

Men fortfarande är ingen misstänkt och ännu mindre gripen.

– När vi rör oss i de här miljöerna och kretsarna är det inte alltid folk vill berätta, däremot har vi upplevt att de boende på Fredriksdal varit mycket öppna med vad de sett och hört, säger Kent Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer