Långa köer på E6 norrgående i höjd med Råå efter en olycka med en hästtransport. Foto: Ivan Loftrup-Ericson

E6 öppen igen efter olycka med hästtransport

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 11 inträffade en trafikolycka på E6 i höjd med Råå. En hästtransport dragen av en personbil hade vält av okänd anledning. Södergående körfält stängdes av under bärgningsarbetet.

– Bilen stod mitt på motorvägen och det var en häst i transporten, sade Ronny Möller, inre befäl på räddningstjänsten Skåne nordväst.

Räddningstjänsten avvaktade en veterinär på väg till platsen. Under tiden stängdes vägen avstängd i norrgående riktning. Trafiken leddes om via Rydebäck.

– När veterinär kom till platsen lastades hästen ombord en djurtransport och fördes till djursjukhus, sade Ronny Möller.

Under tiden var bägge riktningar avstängda i den händelse hästen skulle kunna resa sig och springa iväg.

Hästen behandlas på sjukhus

Ägaren var hela tiden med hästen. Hästen fördes till djursjukhus i Helsingborg. Enligt sjukhuset är hästen under behandling, men kan inte lämna några närmare uppgifter om skadeläget.

Vid olyckan skadades vägräcket, men ingen människa kom till skada.

Södergående körfält stängdes av under bärgningsarbetet, men är nu öppen.

Det finns ingen uppgift om vad som orsakade olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.