Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Sundstorget i Helsingborg monteras rymdutställningen ner efter att ha varit en del av H22. Foto: Erik Ragnar Danielsson

H22 monteras ner: ”Preliminära siffror visar på en miljon besök”

Publicerad

Efter 35 dagars stadsmässa i Helsingborg monteras nu stora delar av H22 ner. Samtidigt har de preliminära besökssiffrorna ramlat in och de visar på ungefär en miljon besök – men hur många unika besökare det handlar om blir klart först senare i år.

Helsingborg stad har satsat 250 miljoner kronor på stadsmässan H22 från aktieutdelning ur det kommunala hamnbolaget. Utöver detta har 30 miljoner kronor behövs skjutas till från stadens nämnder.

Nu är stadsmässan slut och de första preliminära siffrorna har sammanställts.

– Med hjälp av lite olika mätinstrument har vi nu fått preliminära siffror som visar på en miljon besök ungefär, säger genomförandeansvarig Daniel Nilsson.

Arrangören är nöjd med siffrorna och konstaterar att mässan lockat besökare från flera olika ställen i landet.

Siffrorna måste analyseras

Siffrorna baseras på hur besökare har rört sig och att de har tagit del av någon del av mässan en viss tid. I dagsläget är det bara totalsiffror på antalet besök på mässans olika utställningar och evenemang som är tillgängliga.

Nu väntar en process där siffrorna ska analyseras så att siffror på hur många unika besökare det handlar om kan redovisas senare i år, enligt Daniel Nilsson.

Även en redovisning kring vad mässan kostat skattebetalarna förväntas redovisas senare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.