En av de tidigare misstänkta tonåringarna släpptes på fri fot under söndagskvällen. Foto: Renato Rakonic/SV

Efter misstänkt mord i Örkelljunga: Tonåring släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

I helgen miste en 16-årig pojke livet i Örkelljunga och kort därefter greps och anhölls två jämnåriga pojkar misstänkta för mord. Nu är en av dem släppt på fri fot.

Det var strax efter midnatt, natten mot söndagen, som en 16-årig pojke hittades blodig utomhus vid en gångtunnel i Örkelljunga. Han fördes till sjukhus, men avled senare.

Flera personer ska ha befunnit sig på platsen, bland annat pojkens flickvän. Kort efter det greps och anhölls två jämnåriga tonåringar misstänkta för mord på 16-åringen.

16-åring död i Örkelljunga

Men under söndagskvällen släpptes en av dem på fri fot.

– Jag kan bekräfta att i söndags anhölls två personer där en utav dem är släppt och den andra personen är då fortfarande frihetsberövad, säger kammaråklagare Helene Jacobsson.

Förtegen om vad som hänt

Huruvida personen som släpptes under söndagskvällen är helt avskriven från ärendet eller fortfarande på något sätt misstänks vara inblandad är inget åklagaren vill uttala sig om.

– Vi är alldeles precis i början och det är flera utredningsåtgärder som nu ska vidtas. Det ska hållas förhör med personer, men i övrigt vill jag inte gå in på det nu, säger Helene Jacobsson.

Den tonåring som fortsatt sitter anhållen måste begäras häktad senast onsdagen den 17 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring död i Örkelljunga

Mer i ämnet