Foto: Uniti

Elbilstillverkare hoppas på hundratals nya jobb i Landskrona

Publicerad

Elbilstillverkaren Uniti lägger sin europeiska tillverkning i Landskrona, den första november flyttar utvecklingen av elbilarna från Lund till de nya lokalerna. När produktionen sedan är i full gång hoppas företaget på att kunna skapa några hundra nya arbetstillfällen.

Elbilstillverkaren har nu ett 50-tal anställda i Lund som framförallt jobbar med forskning och utveckling. För att ta steget vidare mot en fullskalig produktion flyttas nu verksamheten till Landskrona.

TV: Se utvecklingen av nya elbilen här.

– Landskrona har ett fantastiskt geografiskt läge nära järnväg, motorväg och hamn samtidigt som det fanns ett produktionsläge att växa i och ett lokalt teknikkunnande, säger Michael Herbing som ansvarar för flytten.

I början på december kommer företaget visa upp sin nya elbil på anläggningen i Landskrona. Sedan är förhoppningen att den fullskaliga tillverkningen ska kunna vara igång i slutet på 2018 eller 2019.

Beroende på hur marknaden sedan tar emot den nya elbilen hoppas Michael Herbing på att produktionsanläggningen ska kunna ge ett hundratal nya arbetstillfällen till Landskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer