• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rögle BK:s klubbdirektör Daniel Koch är orolig över de höga elpriserna och säger till SVT Helsingborg att klubbens ungdomsverksamhet kan påverkas. Foto: Klara Åkesson/SVT

Höjda elpriser kan hota Rögle BK:s ungdomsverksamhet

Publicerad

Rögle BK:s normala elkostnad ligger på tre miljoner men i år kan den komma att bli 15 miljoner. Att låta isen smälta är den mest radikala lösningen för att minska kostnaderna men så långt hoppas klubbdirektör Daniel Koch inte att man ska behöva gå.

– Om vi tar bort en av de tre hallarna är det ungdomsverksamheten som drabbas, säger Daniel Koch, klubbdirektör.

Redan förra året ökade elkostnaden från tre till sex miljoner kronor.

Om elpriserna fortsätter att stiga kan klubben tvingas stänga ner hallar och låta isen smälta.

– 95 procent av elkostnaderna kommer från att vi måste underhålla och kyla ner isen. Vi gör vad vi kan för att hålla ner kostnaderna så mycket som möjligt men det är svårt, säger Daniel Koch.

Ungdomsverksamheten påverkas först

I ett försök att hålla ner priserna har Rögle bland annat köpt in solpaneler som ska täcka taket på arenan och installerat lågenergibelysning i hallarna.

– När solcellspanelerna väl är på plats kommer de kunna försörja oss med 25 procent av vår elförbrukning vilket både är bra för kostnader och miljön, säger Daniel Koch.

Om någon av hallarna skulle försvinna är det i första hand ungdomsverksamheten som kommer att påverkas och inte A-laget.

– Det är ju tiden på isen som försvinner och A-laget tränar på dagen då ingen annan tränar. Medan ungdomslagen som tränar på kvällarna blir berörda, säger Daniel Koch.

Hör Rögles klubbdirektör berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.