Skottlossningen ska ha skett i anslutning till en gångtunnel i området. Foto: Johan Nilsson/TT

En man anhållen för skjutningen på Närlunda

Uppdaterad
Publicerad

En man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för försök till mord på den man i 20-årsåldern som sköts på Närlunda natten till onsdagen. Men polisen tror att flera personer var på plats.

Läget för den skottskadade mannen som vårdas på Helsingborgs lasarett är oförändrat allvarligt och har inte kunna höras av polisen.

Utredarna väntar nu på den tekniska undersökningen av de spår man hittade på Närlunda, bland annat flera tomhylsor.

Dödsskjutningen på Närlunda

– De kan berätta för oss vilket vapen som användes, säger utredare Mattias Nildén.

Vittne: Flera var på plats

En man som nu misstänks för mordförsök har anhållits i sin frånvaro. Men den anhållan kan följas av fler. Mattias Nildén säger att ett vittne till skjutningen berättat att det var flera personer på plats.

– Antagligen har de bestämt träff med varandra och då kan det ha varit någon form av uppgörelse inom kriminell verksamhet.

Kan ha handlat om narkotika

Den skadade mannen är sedan tidigare känd av polisen, bland annat för narkotikabrott. Och Mattias Nildén tror att skjutningen kan ha något samband med just narkotika.

– Det kan vara obetalda skulder eller att den skjutne mannen sålt narkotika på fel plats.

Väntar på tekniskt besked

Några minuter efter att polisen var på plats på Närlunda exploderade en kraftig laddning på Bruksgatan i Helsingborg, utanför en nattklubb. Den orsakade skador på flera hus omkring klubben.

– Nu väntar vi på den tekniska undersökningen av sprängladdningen. Dessutom ska vi titta på eventuella filmer från övervakningskameror, säger Mattias Nildén.

Polisen ser inget samband mellan skjutningen och explosionen. Såhär sa polischefen om händelserna under torsdagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Närlunda

Mer i ämnet