Foto: Johan Nilsson TT/Simon Melin SVT

Två begärs häktade efter skottlossning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som suttit anhållna för försök till mord efter skottlossningen i torsdags begärdes häktade under söndagen.

Det var vid klockan 10 på torsdagen som polisen larmades till Norra Stenbocksgatan i Helsingborg efter att flera smällar ska ha hörts från platsen. En man i 25-års åldern ska då ha blivit skjuten och skadats allvarligt.

Redan på torsdagseftermiddagen anhölls sex personer misstänkta för mordförsök. Under fredagen hävdes anhållandet av fyra personer som suttit anhållna för skyddande av brottsling. De är kvar i utredningen och är fortfarande misstänkta.

Två begärs häktade

De två som suttit anhållna sedan i torsdags begärdes idag häktade.

– De begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsök, säger Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Den jourhavande åklagare som just nu har hand om fallet vill inte gå ut med mer information rörande de två misstänka personerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.