Ridande poliser utanför Olympia inför söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Helsingborgs IF och Malmö FF på Olympia. Foto: Foto: Anders Bjurö/TT

Bråk innan fotbollsderbyt i Helsingborg – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus efter ett bråk utanför fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. Polisen har upprättat minst två anmälningar om misshandel efter en sammandrabbning mellan supportrar.

Under söndagen gästade Malmö FF arenan Olympia i en match mot Helsingborgs IF. Strax innan matchen bildades två supportertåg utanför Knutpunkten i Helsingborg, som sammastrålade på Drottning Margaretas gata.

– När de rörde sig från centrum till Olympa uppstod ett bråk. I samband med bråket fördes en man i 30-årsåldern till sjukhus, säger Patric Fors som är presstalesperson vid polisen.

Enligt Region Skånes hemsida är det fråga om lindriga skador. Det finns dock ingen misstanke om att ett brott ska ha begåtts när mannen skadades.

Extraresurser sattes in

Inför matchen hade polisen satt in extra resurser såsom kamerabevakning och ett stort antal patruller för att jobba i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.

Efter supporterbråket kommer polisen att upprätta minst två polisanmälningar om misshandel. I övrigt beskriver Patric Fors läget som lugnt i Helsingborg.

Men även ombord på tåget från Malmö tidigare på dagen blev det stökigt. Enligt Aftonbladet ska supportrar ha vandaliserat inne i tåget och betett sig respektlöst mot andra resenärer. Situationen för tågpersonalen beskrivs som mycket svår att hantera. När tåget var framme i Helsingborg ska någon dessutom ha satt fyr på en så kallad bengal. Stationen fick utrymmas kort senare.

– Vi kommer att ta upp detta både med polisen och klubbarna i fråga. Det här är helt förskräckligt, så här kan vi inte ha det., säger Mats Olsson, verksamhetschef på Skånetrafiken, till Aftonbladet.

Enligt polisen har en kvinna i 20-årsåldern anmält att hon blivit knuffad av supportrar på tåget. En anmälan om misshandel har upprättats.

Bengaler och bangers

Andra halvlek av matchen försenades på grund av bengalbränning inne på arenan. Efter matchen kommer polisen att försöka identifiera personerna bakom bränningarna.

– Olympia är ju känt för att ha mycket kameror inne på arenan. Men vi hoppas att det blir en fotbollsfest och att de som kommit dit får valuta för pengarna, säger Patric Fors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.