Polis på plats vid busshållplatsen i Åstorp. Foto: Mikael Nilsson

En 20-årig man knivskuren på buss i Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man ska ha blivit knivskuren ombord på en buss i Åstorp vid 20.30-tiden på torsdagskvällen. Hans skador beskrivs som allvarliga. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Polisen larmades på torsdagskvällen till en busshållplats på Turistgatan i Åstorp. En 20-årig man uppgavs ha blivit knivskuren av en jämnårig man under en bussfärd och fördes med ambulans till sjukhus.

– Polisen har spårat med hund och tagit vissa föremål som man funnit på bussen i beslag, säger Calle Persson, polisens presstalesman till SVT Nyheter Helsingborg.

Gärningsmannen ska ha lämnat platsen till fots. Skadeläget för den drabbade är allvarligt med svåra kroppsskador men inte livshotande.

– Det rör sig om kniv- eller stickskador. Mer än så kan vi inte säga i nuläget, säger Calle Persson.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel, men ingen gärningsman är gripen. Under dagen kommer polisen att gå igenom de övervakningsbilder som finns från bussen.

Gärningsmannen och offret är inte bekanta med varandra. Senast sågs den misstänkte lämna bussen vid Nyvång i Perstorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.