Polis med vapenhund och kriminaltekniker var på plats i Mariastaden i Helsingborg tidigt på påskaftons morgon efter larm om skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 30-årsåldern skjuten i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern vårdas på sjukhus för allvarliga skador efter att ha blivit skjuten i området Mariastaden i Helsingborg natten mot lördag, uppger polisen.

Det var strax innan klockan 02 som polisen fick larm om att en skottskadad person inkommit till sjukhuset. Den skottskadade mannen i 30-årsåldern tog sig själv till sjukhus med taxi, rapporterar TT.

– Han har allvarliga skador, men är vid liv, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd vid klockan 03.30.

Enligt Region Skåne vårdas den skottskadade mannen nu för lindriga skador på Helsingborgs lasarett.

Ingen frihetsberövad

Polisen spärrade av ett område utomhus där man misstänker att brottet har skett. Avspärrningarna hävdes vid sjutiden på lördagsmorgonen efter den tekniska undersökningen.

– Ingen är frihetsberövad. Vi har vittnesuppgifter som har sett personer lämna platsen, som vi jobbar utefter, säger han.

Ärendet är rubricerat som försök till mord, och vid 18-tiden på lördagen hade ännu ingen person gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.