Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i Helsingborg under natten mot torsdag. Foto: SVT/Simon Melin

Ung man ihjälskjuten i Helsingborg – ingen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i Helsingborg under natten mot torsdag.

– Larmet kom strax efter klockan ett när flera ringde in och sade sig höra ”ett antal snabba skott som skjuts”, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl på polisen i region Syd.

Mannen som är i 20-års åldern sköts i höjd med Filborna arena på Brytstugevägen. Han är enligt polisen hemmahörande en annan skånsk kommun.

– När vi kommer till platsen så hittar vi en person som är svårt skadad, säger Andreas Hulting.

Polisen misstänker att det rör sig om organiserad brottslighet.

Dog under natten

Mannen fördes till sjukhus med ambulans men han avled under natten av sina skottskador. Kort där efter förhördes två män varav den ena greps misstänkt för mordet. Han är nu släppt.

– Man gjorde en initial bedömning om att hans utsaga inte stämde överens med vår bedömning men efter nytt förhör gjorde åklagaren en annan bedömning om att han inte är skäligen misstänkt. I nuläget har vi ingen misstänkt för mordet, säger Karim Ottosson polischef i Helsingborg.

Avspärrat på platsen

Vid niotiden lyftes avspärrningarna och kort där efter knackade polisen dörr i området. Även teknisk undersökning med hund gjordes vid två tillfällen.

Anhöriga till den skjutne är underrättade.

Foto: SVT/Simon Melin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.