Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt mord i Helsingborg – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats död i en lägenhet i södra Helsingborg efter en misstänkt skjutning. Under eftermiddagen greps, och senare anhölls, två män. De är skäligen misstänkta för mord

Vid 12.30-tiden larmades polisen om att det hörts skott avfyras vid ett hus i södra Helsingborg. I en lägenhet fanns en skadad person.

– Det är en man i 20-årsåldern. Han har sedan avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Helsingborg

Under lördagseftermiddagen har polisen sökt i området med vapenhund. Polisen har ännu inte kunnat konstatera om mannen blivit skjuten.

– Vi har ännu inte kunnat avgöra med säkerhet om det handlar om skottskador. Men i nuläget utgår vi från det är så, säger Kim Hild.

Under eftermiddagen grep polisen två män i 25-årsåldern.

– Vi har arbetat intensivt med ärendet och det har funnits uppgifter som gjort att vi kunnat göra de här gripandena. Men vad det är för uppgifter kan jag inte gå in på, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Männen anhölls senare under kvällen. De är båda skäligen misstänkta för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helsingborg

Mer i ämnet