Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Man i 20-årsåldern ihjälskjuten i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är död efter en skottlossning på Artellerigatan i Landskrona på söndagskvällen.

– Några personer har under natten hämtats in till förhör men inte är gripen än, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades vid 18.30-tiden om den misstänkta skottlossningen.

– Det var flera uppringare som berättade om att de hört flera höga smällar och att det låg en person på marken, säger Patric Fors, presstalesperson vid Skånepolisen.

Polis vid akuten i Helsingborg

Flera patruller och ambulans skickades till platsen.

– Ambulanspersonalen påbörjade akutvård på platsen innan den skadade personen kördes till sjukhus, säger Patric Fors.

Ingen misstänkt

Senare på kvällen meddelar polisen att personen dött på sjukhus. Det handlar om en man i 20-årsåldern och hans anhöriga har underrättats.

I samband med polisinsatsen har ett större område spärrats av för teknisk undersökning. Bland annat pågår vittnesförhör och en vapenhund har kallats till platsen för att söka efter spår.

– Vi har också patruller på sjukhuset i Helsingborg för att säkerställa en trygg arbetsmiiljö för personalen, säger Patric Fors.

Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt i samband med händelsen som nu utreds som mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.